Clubhuis en terras op 1 juli weer open : socializen op 1,5 meter

Per 1 juli zijn veel Coronamaatregelen versoepeld of opgeheven. Voor onze tennisclub is wellicht de belangrijkste beslissing, dat het terras en clubhuis en de kleedkamers weer open gaan.  Eindelijk weer even gezellig napraten met een drankje en een hapje. Geniet ervan en laten we er samen een gezellige en gezonde zomer van maken!

Voor het terras en clubhuis geldt wel een aantal spelregels, waarbij de 1,5 meter afstand voor allen van 19 jaar en ouder het uitgangspunt is:

• Op het terras en in het clubhuis zijn alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen.
  • De tafels zijn zó neergezet, dat de 1,5 meter kan worden gerealiseerd. Verschuif deze dan ook niet!
  • Volg op het tennispark en in het clubhuis de aangegeven looproutes. De ingang voor het clubhuis is bij baan 9 en de uitgang bij het grote terras (éénrichtingsverkeer).
  • Eén persoon doet de bestelling voor een tafel.
  • Zet als je weggaat ‘de vuile vaat’ op de tafel buiten naast het clubhuis bij het verzamelpunt in de daar geplaatste bakken en kratten.
  • Alleen betalen met je pinpas, niet met de KNLTB-pas (overdrachtsrisico).
  • Vul thuis je bidon met water.
  • Geef elkaar bij de toiletten en kleedkamers de ruimte. Het halletje is daar smal.
  • De deur tussen het clubhuis en de toiletten dient als nooduitgang en wordt verder niet gebruikt.
  • We blijven gebruikmaken van het online reserveren van de banen met de club-app.

Er zijn voor ons nog meer belangrijke versoepelingen:

• Tijdens het spelen en trainen geldt tijdens het tennissen voor niemand de 1,5 meter afstand meer, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet.
  • Er is geen maximumaantal spelers per baan (lessituatie).
  • Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.
  • Toeschouwers zijn weer welkom.
  • Jeugd t/m 18 jaar hoeft ook buiten de baan onderling geen 1,5 meter afstand te houden (maar nog wel 1,5 meter tot 19 jaar en ouder).

Een aantal algemene richtlijnen blijft van kracht:

• Alle personen van 19 jaar en ouder (spelers buiten de spelsituatie op de baan en toeschouwers) houden altijd 1,5 meter afstand.
  • Om 23.00 uur sluiten het clubhuis en het terras, zoals alle terrassen in Leiderdorp. Ga in stilte naar huis, denk aan onze omwonende buren.
  • De openingstijden blijven gelijk: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 23.00 uur (laatste ronde 22.30 uur) en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur (laatste ronde 16.30 uur).
  • Bij gezondheidsklachten (zoals keelpijn, koorts, loopneus, hoesten/niezen) kom je niet naar de baan en houd je je op het park aan de hygiëneregels

De volledige richtlijnen zijn te vinden bij de KNLTB: