Racket bespannen of grip vernieuwen? Het kan bij Sport 2000 Leiderdorp

Nieuwe bespanning nodig?

Belangrijk om te weten is dat elke bespanning na een tijd zijn elastische en dempende kwaliteiten verliest. Dat geldt zelfs als er niet mee gespeeld wordt. Rek en uitdroging eisen altijd hun tol.

Als je vaker speelt, voel je vaak zelf aan of de bespanning nog goed is. Wanneer je bijvoorbeeld merkt dat het moeilijker wordt om de bal achter in het veld te slaan of dat je spel gewoon al een tijdje niet lekker loopt, is het mogelijk tijd om je racket opnieuw te bespannen. Als algemene regel wordt vaak aangeraden om je racket per seizoen even vaak te laten bespannen als het aantal keer dat je wekelijks speelt. Tennis je dus twee keer per week dan is het advies om twee keer per jaar je racket te bespannen. Dit is een richtlijn vanuit fabrikanten: sommige speelstijlen verslijten snaren sneller dan andere speelstijlen. Het aanvoelen blijft dus van het grootste belang.

De grip vervangen:

Het is van belang dat u uw grip tijdig vervangt om slijtage te voorkomen. Slijtage aan de grip kan er namelijk voor zorgen dat de grip te glad wordt, waardoor u het racket steviger vast moet houden en hierdoor raakt uw arm eerder vermoeid. Een vermoeide arm verhoogt de kans op blessures en daarom is het van belang dat u de grip van uw racket tijdig vervangt. De vervangingsgrip vangt ook een groot gedeelte van de schokken op en is daarom mede bepalend voor het uiteindelijke speelcomfort van uw tennisracket.

U kunt voor het bespannen van rackets gebruikmaken van de speciale bespanservice van Sport 2000 Leiderdorp. Wilt u meer informatie, vraag dit gerust bij de bar van het clubhuis.
Mocht u in het Winkelhof zijn, dan kunt u uw racket onder het rolluik doorschuiven. Ook kunt u uw racket afgeven bij IJscafe Danice, die zijn elke dag open van 9.30u tot 18u. Plak op uw racket een briefje met naam, adres en telefoonnummer, dan wordt uw racket weer thuis afgeleverd wanneer het klaar is.

Met vriendelijke groet,

Paul

Sport 2000 Leiderdorp
Winkelhof 83
Tel. 071-5411459
Email: info@sport2000leiderdorp.nl

Reacties zijn gesloten.