top of page

ONZE VERENIGING

Tennis & Padel De Munnik is dé tennis- en padelvereniging van Leiderdorp. Met ruim 1200 leden zijn we een van de grootste tennis- en padelverenigingen van Nederland. We hebben 12 ProVision all weatherbanen, waarvan acht met verlichting en 4 padelbanen in de hal.

 

We hebben in ons volledig vernieuwde clubhuis goede faciliteiten, zoals kleedkamers, douches en een gezellige ruimte om nog even na te kletsen.

tennis-player-with-racket.png

1200+

LEDEN

tennis.png

12

ALL-WEATHER BANEN

lights.png

8

VERLICHTE BANEN

LTC De Munnik-06.jpg

Vrij tennissen

Leden kunnen zeven dagen per week van 9:00 tot 23:00 uur vrij spelen op een van de banen. Klik hier voor meer informatie over het afhangen van de banen.

 

Let wel op dat tijdens andere activiteiten (toernooien, competitie) de banen gereserveerd kunnen zijn voor die specifieke activiteit. In principe blijven er altijd twee banen gereserveerd voor recreatietennissers.

Rackettrekken

Seniorleden kunnen op vrijdagmiddag meedoen aan het rackettrekken. Bij rackettrekken wordt iedereen die meedoet willekeurig ingedeeld in (mix) dubbels en zo speel je dus steeds met een andere partner ruim een half uurtje recreatief tennis.

Klik hieronder voor meer informatie over rackettrekken, hoe je je aanmeldt, enzovoorts.

LTC De Munnik-14.jpg

... EN MEER

Toernooien


De vereniging organiseert het hele jaar door verschillende toernooien, zoals:

 • het Ouder-Kind toernooi

 • de Ladies Day

 • het Jeugd Open toernooi

 • het Senioren Open toernooi

 • de Senior Clubkampioenschappen

 • de Jeugd Clubkampioenschappen

Competitie


Voor- en najaar én in de winter spelen teams van Tennis & Padel de Munnik competitie tegen allerlei clubs uit het District Zuid-Holland. Competitie spelen gebeurt in vele varianten, gebaseerd op niveau, geslacht en leeftijd. Voorbeelden zijn heren senioren, gemengd junioren, dames 45+, jongens junioren, etc.
De eerste dames- en heren-seniorenteams spelen mee in de landelijke competitie. Ben je geïnteresseerd om mee te doen aan een competitie? Neem dan contact op met een van de volgende commissies:

Voor senioren tennis competitie :  competitie@ltcdemunnik.nl

Voor jeugd tennis competitie : jeugdcompetitie@ltcdemunnik.nl

Voor padel competitie : padelcompetitie@ltcdemunnik.nl

Een paar feitjes…

 • Accommodatie LTC de Munnik beschikt over 12 all-weather-banen; acht van deze banen hebben verlichting, zodat je ook ’s avonds nog een balletje kan slaan. Het clubhuis, dat gedeeld wordt met de padelhal van STM (Stichting Tennishal de Munnik) beschikt over zowel een dames- als herenkleedkamer.

 • Introduceren Spelen met een niet-lid? Dat kan. Meld je aan de bar in het clubhuis. Je betaalt hier een kleine vergoeding voor.

 • KNLTB-pas De KNLTB-passen krijgt je na betaling van de contributie én voorschot bardiensten (zie vrijwilligers hieronder). Met deze KNLTB-pas kan je een baan afhangen via het digitale afhangbord in de hal van het clubhuis. Met de KNLTB-pas kun je tevens betalen in de kantine!

 • Tennisles Het is mogelijk tennisles op de banen van LTC de Munnik te krijgen. Tennisschool Nossik Versteeg regelt de lessen. Let op: bij de contributie zijn de kosten van tennisles niet inbegrepen. Wil jij ook graag tennisles? Ga dan naar de website van de tennisschool om je daar in te schrijven! Inschrijven voor de club, kan op de pagina 'Lid worden'!

 • Padelhal Op het terrein staat een padelhal met een aantal binnenbanen.

 • ALV Minimaal één keer per jaar wordt een Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Op deze ALV besluiten de leden onder andere hoe de begroting voor het komende jaar er uit zal zien en legt het bestuur verantwoording af over het afgelopen jaar. Elk lid kan op de ALV van zijn of haar stemrecht gebruikmaken om mee te beslissen.

 • De vereniging heeft ook een eigen webshop met mooie kleding! Klik hier om naar de webshop te gaan.

Bardienst of vrijwilligerswerk

 

Ben je 1 januari 18 jaar of ouder, dan wordt van je verwacht dat je actief bijdraagt aan de vereniging. Dat kan op onderstaande manier. Ben je op 1 januari 70 jaar of ouder, dan ben je vrijgesteld van de verplichte bar/groendiensten. Afkopen van je diensten is ook mogelijk.

 • Bardienst: Alle seniorleden (tot 70 jaar) dragen actief bij aan de vereniging met drie bardiensten per jaar (wintertennissers: 1 bardienst per jaar). De bardiensten kunnen worden ingepland via de site (tweede helft van maart). 

 • Vrijwilligers: In plaats van bardiensten kan je ook deelnemen aan tenminste drie groenonderhoud-ochtenden of ander vrijwilligerswerk doen. Wil je bijvoorbeeld een extra steentje bijdragen aan bijvoorbeeld een commissie of toernooi, al is het maar eenmalig, meld je dan aan bij het bestuur (secretaris@ltcdemunnik.nl). Het mede regelen van deze activiteiten is ook nog eens een zeer leuke manier om snel meer De Munnik-mensen te leren kennen. Wil je helpen met groenonderhoud? Dit vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats in de periode maart tot en met oktober.

 • Bardienst worden automatisch afgekocht d.m.v. automatische incasso. Wilt je toch liever bar- of groendiensten dan, kan je deze inplannen en achteraf het vooruit betaalde geld terugvragen via horeca@ltcdemunnik.nl.

 

Gedragsregels

Tennis & Padel De Munnik wil een vereniging zijn waar iedereen veilig en plezierig kan sporten. Een vereniging waar iedereen zich veilig voelt om zich te ontwikkelen binnen de tennis- en padelsport. Bij Tennis & Padel De Munnik is daarom geen plek voor grensoverschrijdend gedrag. We hebben een open cultuur waardoor we elkaar durven aan te spreken als iemand zich toch op een grensoverschrijdende manier gedraagt. En als er toch iets misgaat, weten we hoe te handelen. Zie ook de pagina Vertrouwenspersoon op deze website.
In en om de omgeving van de sportaccommodatie (lees: clubhuis, tennisbaan en padelhal) van Tennis & Padel De Munnik gelden een aantal huis- en gedragsregels.. Klik hier voor het overzicht van de gedragsregels.

Toch nog vragen?

Heb je nog vragen? Hieronder vind je de belangrijkste mailadressen:

Natuurlijk kan je ook terecht op deze website. De ledenlijst, bardiensten inplannen en het digitale afhangbord vind je via de KNLTB-website. Inloggen kan door middel van het nummer op je KNLTB-pas.

bottom of page