top of page

PADEL BIJ DE MUNNIK

Tennis & Padel de Munnik beschikt sinds september 2022 over 4 officiële indoor padelbanen. Een officiële padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang (het speelveld) en is geschikt voor padel dubbelspel (een enkelspel padelbaan is 8 bij 20 meter). De muren zijn een combinatie van hekwerk en glas.

 

Padel speel je bij Tennis & Padel de Munnik met vier personen en reserveringen voor een baan kunnen dan ook alleen gemaakt worden met vier personen en niet met twee.

 

Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het speelveld raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn waarbij de bal wel altijd eerst de grond moet raken. Raakt de bal eerst de wand dat is dit een fout. De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis. De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Dit alles maakt het een sport voor iedereen. Wel gebruik je een ander racket (padel). Een padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

 

​Padel spelregels in het kort

  • Padel wordt bij Tennis & Padel de Munnik als dubbel gespeeld, dus 2 tegen 2.

  • De puntentelling verloopt, net zoals bij tennis volgens het traditionele Britse telsysteem (15, 30, 40 en game of deuce). Hierbij kan worden gespeeld tot 2 of 3 gewonnen sets, afhankelijk van de padelregels die voor op het toernooi gelden.

  • De bal mag slechts één keer de grond raken, niet vaker.

  • De bal mag voor en na de stuit gespeeld worden.

  • De bal moet één keer stuiteren voordat het tegen het glas- of hekwerk kaatst.

  • Als de bal het hekwerk raakt voordat het over het net heen gaat, dan is er sprake van een fout.

  • Als de bal over het glas- of hekwerk wordt geslagen, dan telt dat als punt. Tenzij iemand van buiten de kooi de bal terugspeelt.

  • De bal mag jou en je medespeler niet raken, dan verlies je het punt.

  • Wissel bij iedere oneven game van kant.

 

Voor meer informatie over padel zie ook: www.nlpadel.nl

Mogelijkheden bij Tennis & Padel De Munnik

LTC De Munnik-34.jpg
bottom of page