PADEL BIJ DE MUNNIK

DIRECT NAAR

Padel bij De Munnik

Tennispark De Munnik beschikt (bijna!) over een padelhal. Op zaterdag 10 september 2022 wordt deze feestelijk geopend. Op deze website vind je meer informatie over padellen bij De Munnik. Padel Academy Sterk verzorgt padellessen voor junioren en senioren.

Meer informatie over padel bij De Munnik vind je verder naar beneden op deze pagina. In de tussentijd kun jij je alvast aanmelden voor verschillende clinics en events!

LET OP: VOOR DE CLINICS IS EEN BEPERKT AANTAL PLEKKEN, VOL = VOL.

De verschillende evenementen waar jij je in de komende tijd voor kunt aanmelden, zijn:

• Zaterdag 10 september: clinics tijdens de jubileumdag voor de jeugd (t/m 17 jaar), beginnende volwassenen als ook intermediate en advanced niveaus. Klik hier om je aan te melden.

• Zaterdag 17 september: clinic voor beginners. Klik hier om je aan te melden.

• Zaterdag 24 september: clinic voor senioren 40+. Klik hier om je aan te melden.

• Zaterdag 1 oktober: clinic voor jeugd t/m 17 jaar. Klik hier om je aan te melden.

• Zaterdag 15 oktober: clinic voor oud-STM leden. Klik hier om je aan te melden.

Daarnaast zijn er ook een aantal (fun)toernooitjes waar je aan kunt deelnemen! Kijk voor alle data en speelniveaus op de kalenderpagina.

De faciliteiten van padel bij De Munnik

Eindelijk zijn we klaar met de aanleg van de padelbanen. We hebben heel wat obstakels moeten overwinnen, maar vanaf 10 september kunnen we met vier splinternieuwe Indoorbanen padel gaan aanbieden aan onze leden. De Indoorbanen (10 bij 20 meter) geven gelegenheid om het hele jaar Padel te spelen. De banen zijn Kiwa gekeurd en zijn zodanig geplaatst dat er wordt voldaan aan de eisen voor padelwedstrijden (zoals 6 meter vrije hoogte). De reeds bestaande LED verlichting bleek voldoende lichtopbrengst te bieden, maar omwille van optimale lichtverstrooiing zijn de armaturen verhangen.

Wij hebben gekozen voor panoramabanen waarbij geen tussenprofielen zijn aangebracht aan de achterzijden zodat publiek beter zicht heeft op het spel. Voor publiek en spelers is er een gezellige zitruimte van 50m2 in de hal gecreëerd direct naast de ingang van de hal.

Wie kan er padel spelen?

Het bestuur heeft er in eerste instantie voor gekozen om padel aan te bieden in de vorm van een lidmaatschap. Daarbij hebben de huidige leden van de Munnik voorrang bij met uitbreiden van het tennis lidmaatschap met een padel lidmaatschap. Ook zal een padel-only lidmaatschap worden aangeboden. Het is de verwachting dat de Munnik in latere instantie ook een Pay-and-Play baanhuur gaat aanbieden.

Kan ik het eens proberen?

Jazeker! Wij bieden leden van de Munnik veel mogelijkheden om eens nader kennis te maken met deze snelgroeiende balsport. Zo is er een try-out periode voor gratis spelen tot 1 oktober (racket ook gratis beschikbaar) en worden er diverse clinics georganiseerd.

En als ik les wil hebben?

Wij hebben een samenwerking afgesloten met onze Padel Academy STERK, een initiatief van Rob Versteeg en Marco Heemskerk. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Welke padelactiviteiten kan ik verwachten?

Zoals je mag verwachten zal de Munnik weer tal van activiteiten organiseren om het Padel spelen aantrekkelijk te houden. De komende tijd gaan we initiatieven ontwikkelen zoals:

• Fun toernooien (jeugd en volwassenen);

• Competities in KNLTB verband;