PADEL BIJ DE MUNNIK

DIRECT NAAR

Padel bij De Munnik

Tennispark De Munnik beschikt over een padelhal. Op zaterdag 10 september 2022 wordt deze feestelijk geopend. Op deze website vind je meer informatie over padellen bij De Munnik. Padel Academy Sterk verzorgt padellessen voor junioren en senioren.

Periode 10 september 2022 tot 1 oktober 2022: gratis padel proberen

De Munnik biedt aan alle leden en voormalig STM huurcontractanten de gelegenheid om gratis om onze nieuwe padelbanen te spelen. Dat kan eenvoudig door een padelbaan af te hangen via de bekende KNLTB-app. Deze mogelijkheid is enkel voor de proefperiode die geldt van 10 september tot 1 oktober 2022. Padelrackets en ballen worden gratis ter beschikking gesteld. Je hoeft hiervoor dus niets te regelen!

 

Periode 1 oktober 2022 tot 23 december 2022: padel proeflidmaatschap

Ben je enthousiast geworden en wil je doorgaan met padel? Dan kun je voor € 25,- een proefabonnement afsluiten dat recht geeft op afhangen in de periode 1 oktober – 23 december 2022. Ook dit proeflidmaatschap is alleen bestemd voor leden van de Munnik en voormalig STM huurcontractanten. Dit bedrag zal na inschrijving automatisch van je rekening worden geïncasseerd door de ledenadministratie. Je kunt je op deze pagina inschrijven.​

Je kunt je ook aanmelden voor verschillende clinics en events!

 

LET OP: VOOR DE CLINICS IS EEN BEPERKT AANTAL PLEKKEN, VOL = VOL.

 

De verschillende evenementen waar jij je in de komende tijd voor kunt aanmelden, zijn:

 • Zaterdag 10 september: clinics tijdens de jubileumdag voor de jeugd (t/m 17 jaar), beginnende volwassenen als ook intermediate en advanced niveaus. Klik hier om je aan te melden.

 • Zaterdag 17 september: clinic voor beginners. Klik hier om je aan te melden.

 • Zaterdag 24 september: clinic voor senioren 40+. Klik hier om je aan te melden.

 • Zaterdag 1 oktober: clinic voor jeugd t/m 17 jaar. Klik hier om je aan te melden.

 • Zaterdag 15 oktober: clinic voor oud-STM leden. Klik hier om je aan te melden.

Daarnaast zijn er ook een aantal (fun)toernooitjes waar je aan kunt deelnemen! Kijk voor alle data en speelniveaus op de kalenderpagina.

 

De faciliteiten van padel bij De Munnik

Eindelijk zijn we klaar met de aanleg van de padelbanen. We hebben heel wat obstakels moeten overwinnen, maar vanaf 10 september kunnen we met vier splinternieuwe Indoorbanen padel gaan aanbieden aan onze leden. De Indoorbanen (10 bij 20 meter) geven gelegenheid om het hele jaar Padel te spelen. De banen zijn Kiwa gekeurd en zijn zodanig geplaatst dat er wordt voldaan aan de eisen voor padelwedstrijden (zoals 6 meter vrije hoogte). De reeds bestaande LED verlichting bleek voldoende lichtopbrengst te bieden, maar omwille van optimale lichtverstrooiing zijn de armaturen verhangen. 

 

Wij hebben gekozen voor panoramabanen waarbij geen tussenprofielen zijn aangebracht aan de achterzijden zodat publiek beter zicht heeft op het spel. Voor publiek en spelers is er een gezellige zitruimte van 50m2 in de hal gecreëerd direct naast de ingang van de hal. 

Wie kan er padel spelen?

Het bestuur heeft er in eerste instantie voor gekozen om padel aan te bieden in de vorm van een lidmaatschap. Daarbij hebben de huidige leden van de Munnik voorrang bij met uitbreiden van het tennis lidmaatschap met een padel lidmaatschap. Ook zal een padel-only lidmaatschap worden aangeboden. Het is de verwachting dat de Munnik in latere instantie ook een Pay-and-Play baanhuur gaat aanbieden. 

 

Kan ik het eens proberen?

Jazeker! Wij bieden leden van de Munnik veel mogelijkheden om eens nader kennis te maken met deze snelgroeiende balsport. Zo is er een try-out periode voor gratis spelen tot 1 oktober (racket ook gratis beschikbaar) en worden er diverse clinics georganiseerd.

En als ik les wil hebben?

Wij hebben een samenwerking afgesloten met onze Padel Academy STERK, een initiatief van Rob Versteeg en Marco Heemskerk. Kijk hier voor de mogelijkheden.

 

Welke padelactiviteiten kan ik verwachten?

Zoals je mag verwachten zal de Munnik weer tal van activiteiten organiseren om het Padel spelen aantrekkelijk te houden. De komende tijd gaan we initiatieven ontwikkelen zoals:

 • Fun toernooien (jeugd en volwassenen);

 • Competities in KNLTB verband;

 • Laddercompetities;

 • Bedrijfsclinics;

 • Padel Kerst toernooi.

Hoe kan ik padellid worden?

Een volledig lidmaatschap voor padel wordt pas vanaf 1 januari 2023 mogelijk. Voor de periode tot 1 januari 2023 geldt een proefperiode voor leden van De Munnik en voormalig STM contractanten. Als je interesse hebt om bij De Munnik padel te gaan spelen, bieden wij de mogelijkheid van voor-inschrijving. De inschrijvingen hiervoor gaan binnenkort open. Zodra de inschrijving open gaat, zullen Munnik-leden hier een mail over ontvangen. Als niet-lid kun je deze pagina in de gaten houden!

 

Wat wordt de contributie?

Padel only abonnement:

 • Jaarlidmaatschap volwassenen € 300,-

 • Jaarlidmaatschap t/m 17 jaar € 180 (= 60%)

 

Tennis en padel:

 • Jaarlidmaatschap volwassenen € 335,-

 • Jaarlidmaatschap t/m 17 jaar € 200 (= 60%)

Voor beide abonnementen geldt dat er een vrijwilligers bijdrage wordt berekend van €75,-. Dit kun je afkopen door 3 (bar) diensten te draaien. Nieuwe leden worden automatisch KNLTB-lid en krijgen toegang tot de KNLTB-app waarmee de padelbanen kunnen worden afgehangen.

Voor bestaande leden van De Munnik kost een aanvullend padellidmaatschap, naast een tennislidmaatschap, €10,- per maand extra.  

Wat is Padel?

Padel is makkelijk te leren!

Padel is een racketsport die lijkt op tennis, gespeeld op een kleinere, snellere baan. Het is de snelste racketsport ter wereld en wordt gedomineerd door snelle volleys en korte grondslagen. Het is een sport voor jong en oud. De bal kan zowel via de wand als vanaf de grond worden gespeeld, waardoor het zowel onvoorspelbaar als opwindend is om naar te kijken.

Padel is makkelijker te leren dan tennis, omdat je bijvoorbeeld geen moeilijke bovenhandse service hoeft te spelen, maar een makkelijke onderhandse service daardoor is padel snel te leren ook voor mensen die dit nog nooit hebben gedaan. Daarnaast zijn de slagen veelal vlak en de padelbal is wat lichter en zachter dan bijvoorbeeld een tennisbal. 

Padel regels

Padel wordt vrijwel altijd dubbel gespeeld, dus 2 tegen 2. Verder vertonen de padel spelregels een aantal gelijkenissen met de regels die ook bij tennis gelden. De padel regels geven bijvoorbeeld aan dat de lijn deel uitmaakt van het veld. De puntentelling verloopt, net zoals bij tennis volgens het traditionele Britse telsysteem (15, 30, 40 en game of deuce). Hierbij kan worden gespeeld tot 2 of 3 gewonnen sets, afhankelijk van de Padel regels die voor op het toernooi gelden.

Tijdens rally’s mag de bal slechts eenmaal de grond raken. Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiten of hem te volleren. Een volley mag alleen niet geslagen worden als return. Zodra de bal stuit moet dat gebeuren zonder eerst een wand of het hekwerk te raken, anders is het een fout. Nadat de bal heeft gestuit mag hij de wand of het hekwerk een of meerdere keren raken voordat hij teruggespeeld wordt. De ontvanger mag de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan, of hij kan de bal via de achter- of zijwanden terugspelen. Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net komt is het een fout. Als de bal via het speelveld over de wand (4 meter) of hekwerk (3 meter) wordt geslagen is het normaliter een punt; behalve als een speler buiten de kooi de bal terugspeelt. Het spel gaat door met deze regels, totdat de bal tweemaal op het speelveld stuit of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

 

Voor meer informatie over padel zie ook: www.nlpadel.nl

padel-ge99a0ce15_1920.jpg