top of page

NIEUW BIJ DE MUNNIK?

Image by FILMDUDES

Welkom
Hartelijk welkom als nieuw lid bij Tennis & Padel De Munnik! Samen met 1200 andere leden hopen we dat je in jouw debuutjaar geniet van sportiviteit en gezelligheid op en naast de baan. Op de baan waar door jong en oud op allerlei niveaus gespeeld wordt; naast de baan voor het vieren van overwinningen en voor steunende woorden na een verliespartij. Voor een drankje kan je terecht bij de bar in het clubhuis.

 

Wil je je alvast helemaal in het nieuw steken in de kleding van De Munnik? Neem dan gelijk een kijkje in onze webshop!

 

Wat kun je allemaal doen op padelgebied?

Klik hier voor alle informatie over padellen bij De Munnik.


Wat kun je allemaal doen op tennisgebied?

 

Vrij tennissen
Leden kunnen zeven dagen per week van 9:00 tot 23:00 uur vrij spelen op een van de banen. Vooraf hang je via het digitale afhangbord in de hal van het clubhuis af. Let wel op dat tijdens andere activiteiten (toernooien, competitie) de banen gereserveerd kunnen zijn voor die specifieke activiteit. In principe blijven er altijd twee banen gereserveerd voor recreatietennissers.

 

Rackettrekken
Seniorleden kunnen op vrijdagmiddag meedoen aan het rackettrekken. Bij rackettrekken wordt iedereen die meedoet willekeurig ingedeeld in (mix) dubbels en zo speel je dus steeds met een andere partner ruim een half uurtje recreatief tennis.

Voor de jeugd organiseert de jeugdcommissie ook een aantal maal per jaar rackettrekken. Dit wordt via de lessen en deze website aangekondigd.

Toernooien
De vereniging organiseert het hele jaar door verschillende toernooien, zoals:

 • het Ouder-Kind toernooi;

 • de Ladies Day;

 • het Jeugd Open toernooi;

 • het Senioren Open toernooi;

 • de Senior Clubkampioenschappen;

 • de Jeugd Clubkampioenschappen.

 

Competitie
Voor- en najaar én in de winter spelen teams van LTC de Munnik competitie tegen allerlei clubs uit het District Zuid-Holland. Competitie spelen gebeurt in vele varianten, gebaseerd op niveau, geslacht en leeftijd. Voorbeelden zijn heren senioren, gemengd junioren, dames 45+, jongens junioren, etc.
De eerste dames- en heren-seniorenteams spelen mee in de landelijke competitie. Gemiddeld hebben we rond de 40 senioren- en 17 juniorenteams (tot en met 17 jaar). Ben je geïnteresseerd om mee te doen aan de competitie? Neem dan contact op met competitie@ltcdemunnik.nl (senioren) of jeugdcommissie@ltcdemunnik.nl (jeugd).

 

Een paar feitjes…

 • Accommodatie LTC de Munnik beschikt over 12 all-weather-banen; acht van deze banen hebben verlichting, zodat je ook ’s avonds nog een balletje kan slaan. Het clubhuis, dat gedeeld wordt met de padelhal van STM (Stichting Tennishal de Munnik) beschikt over zowel een dames- als herenkleedkamer.

 • Introduceren Spelen met een niet-lid? Dat kan. Meld je aan de bar in het clubhuis. Je betaalt hier een kleine vergoeding voor.

 • KNLTB-pas De KNLTB-passen krijgt je na betaling van de contributie én voorschot bardiensten (zie vrijwilligers hieronder). Met deze KNLTB-pas kan je een baan afhangen via het digitale afhangbord in de hal van het clubhuis. 

 • Tennisles Het is mogelijk tennisles op de banen van LTC de Munnik te krijgen. Tennisschool Nossik Versteeg regelt de lessen. Let op: bij de contributie zijn de kosten van tennisles niet inbegrepen.

 • Padelhal Op het terrein staat een padelhal met 4 binnenbanen. 

 • ALV Minimaal één keer per jaar wordt een Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden. Op deze ALV besluiten de leden onder andere hoe de begroting voor het komende jaar er uit zal zien en legt het bestuur verantwoording af over het afgelopen jaar. Elk lid kan op de ALV van zijn of haar stemrecht gebruikmaken om mee te beslissen.

Bardienst of vrijwilligerswerk

Ben je 1 januari 18 jaar of ouder, dan wordt van je verwacht dat je actief bijdraagt aan de vereniging. Dat kan op onderstaande manier. Ben je op 1 januari 70 jaar of ouder, dan ben je vrijgesteld van de verplichte bar/groendiensten. Afkopen van je diensten is ook mogelijk.

 • Bardienst: Alle seniorleden (tot 70 jaar) dragen actief bij aan de vereniging met drie bardiensten per jaar (wintertennissers: 1 bardienst per jaar). Voor meer informatie over (het inplannen van) de bardiensten, kun je altijd iemand achter de bar even aanspreken of kijk op de KNLTB website

 • Vrijwilligers: In plaats van bardiensten kan je ook deelnemen aan tenminste drie groenonderhoud-ochtenden of ander vrijwilligerswerk doen. Wil je bijvoorbeeld een extra steentje bijdragen aan bijvoorbeeld een commissie of toernooi, al is het maar eenmalig, meld je dan aan bij het bestuur (secretaris@ltcdemunnik.nl). Het mede regelen van deze activiteiten is ook nog eens een zeer leuke manier om snel meer De Munnik-mensen te leren kennen. Wil je helpen met groenonderhoud? Dit vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats in de periode maart tot en met oktober.

 • Bardienst worden automatisch afgekocht d.m.v. automatische incasso. Wilt je toch liever bar- of groendiensten dan, kan je deze inplannen en achteraf het vooruitbetaalde bedrag terugvragen via horeca@ltcdemunnik.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen? Hieronder vind je de belangrijkste mailadressen:

Natuurlijk kan je ook terecht op deze website. De ledenlijst, bardiensten inplannen en het digitale afhangbord vind je via de KNLTB-website. Inloggen kan door middel van het nummer op je KNLTB-pas.

bottom of page