Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp

Verzoek van LTC de Munnik lid Wim Schellekens voor vrijwilligers voor ‘FietsmaatjesLeidenLeiderdorp’ (wimschellekens@fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl)

Ik ben secretaris van het Bestuur van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp en samen met Jan de Meij coördineer ik Fietsmaatjes in Leiderdorp. We zijn in maart 2017 begonnen met 0 gasten, 0 vrijwilligers en 5 fietsen, gesponsord door Zorg en Zekerheid en Carolusgulden. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot 200 gasten, 170 vrijwilligers en 14 fietsen! Deze fietsen zijn verder gefinancierd door Serviceflat Schouwenhove, Carolusgulden, Zorg en Zekerheid en de Gemeente Leiderdorp (!)

Vrijwilligers gezocht!

Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp werkt uitsluitend met vrijwilligers in 4 Leidse wijken en Leiderdorp. Gasten zijn erg enthousiast dat ze mee naar buiten kunnen en nieuwe relaties opdoen. Onze vrijwilligers vinden het erg stimulerend om dat te doen: ze krijgen er veel voor terug van hun gasten. Leiderdorp heeft op dit moment zo’n 35 gasten en 25 vrijwilligers en 2 elektrisch ondersteunde duofietsen, die we gestald hebben bij verpleeghuis Leythenrode: daar zijn we erg blij mee. Op dit moment zijn we op zoek naar stalling voor de derde fiets die we binnen enkele weken voor Leiderdorp krijgen. We zijn dus op zoek naar meer vrijwilligers die regelmatig met een gast willen fietsen. Alle info staat ook op de website van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp.