Senioren

De Senioren Commissie van LTC de Munnik bestaat uit 3 personen: Carel-Coen Stol, Paula Neuteboom en Esther Thomas. Deze commissie verzorgt mbt de senioren competities die georganiseerd worden vanuit de KNLTB, te weten de voorjaars- najaars- en wintercompetitie,:

 • de interne communicatie naar de leden en het bestuur,
 • de indeling van de competitie teams,
 • het inschrijven van de teams bij de KNLTB,
 • de coördinatie op de competitiedagen.

Tevens hebben de leden van de Senioren Commissie de rol van VCL, Verenigings Competitie Leider, om de competitie in goede banen te leiden.

 

Berichten

Davis Cup 1 juli 2018

Het Davis Cup toernooi is een gezelligheids-dagtoernooi waarin landenteams het tegen elkaar opnemen. 
Iedereen boven de 24 jaar kan meedoen. Het is een tennistoernooi voor allerlei speelsterktes, dus ook voor beginners! Voor nieuwe leden een ideale gelegenheid om andere mensen te leren kennen. Dit keer spelen we op zondag 1 juli 2018.

De landenteams worden door de commissie samengesteld en bestaan uit vijf à zes mensen met verschillende speelsterktes. De aangewezen teamcaptain bepaalt de indeling per speelronde.

Het toernooi is dit jaar op zondag 1 juli. De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Tussendoor zorgen we voor een heerlijke lunch en na afloop voor hapjes bij de borrel.

Aanmelden

 • Via een aanmeldformulier dat in de kantine ligt. Deze daarna in de Daviscup box doen (links staat links van de bar onder het memo bord)
 • Of via de e-mail : daviscup@ltcdemunnik.nl

Dubbelladdercompetitie senioren start maandag 28 mei!

De nieuwe laddercompetities zijn erg populair. Op veler verzoek starten we daarom nu ook met een laddercompetitie voor senioren dubbel. Het is dé manier om snel veel nieuwe tennismaatjes te leren kennen!

 • speel mee op de LTC de Munnik tennisladder en wij regelen leuke wedstrijden op jouw niveau
 • bepaal zelf hoe vaak en op welke dagen je speelt
 • je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat

Hoe het werkt
De eerste wedstrijd word je ingedeeld op basis van het speelniveau dat je hebt opgegeven. Aan het begin van de ronde ontvang je een email met wedstrijdgegevens. Je hebt dan 2 weken om de uitslag te registreren. Je kunt rondes overslaan en wedstrijden doorschuiven naar de volgende ronde.

Gezellig meedoen? Meld je vandaag nog aan!

Bekijk de volledige reglementen.

 

Inschrijven Najaarscompetitie senioren 2018 mogelijk tot 20 juni

Er kan alweer ingeschreven worden voor de najaarscompetitie 2018!

Competitievormen

 • Zondag landelijk najaar
 • Competitie aanbod regio Leiden
 • 8&9 competitie

Compact spelen
‘Compact Spelen’ betekent een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) als het tot een derde set komt. Bij 40-40 wordt meteen een beslissend punt gespeeld. Dit geldt in ieder geval voor de nieuwe competitievormen. Voor de gebruikelijke vormen in 2018 zal LTC De Munnik zelf – per speeldag – kiezen of ‘Compact Spelen’ geldt voor de thuiswedstrijden.

Lees meer…

Sportieve groet,
Esther, Carel-Coen en Paula

Onderlinge 2018: toptennis en gezelligheid!

Het was weer een mooie week met een schitterende finaledag. De laatste partij die van de baan kwam was super spannend. Fieneke en Tony stonden 5-1 achter in de derde set……. Maar deze kanjers wonnen hem met 7-5. Gefeliciteerd alle clubkampioenen!

Na de prijsuitreiking hebben we genoten van een Italiaans buffet, aangeboden door het bestuur en vervolgens de loterij met mooie prijzen. Nogmaals dank aan al onze sponsoren!!!!!

Daarna gingen de voetjes van de vloer bij Jennifer Lyn and Friends. Het was top!

Iedereen die heeft bijgedragen om deze week tot een succes te maken (hapjes, eten, extra bardienst, lootjes verkopen, hulp in de keuken, etc.):

JULLIE ZIJN GEWELDIG!

Heel graag tot volgend jaar!

Miranda, Gregor, Paul, Gemma, Esther en Audrey

Openingstijden verruimd. Houd rekening met de buurt!

De afgelopen weken is gebleken dat de openingstijden van het clubhuis in de weekends van de najaarscompetitie niet voldeden. Daarom hebben wij deze verruimd. Houd wel rekening met de buurt!!

Buiten competitie en toernooien om gelden de volgende reguliere openingstijden:
• maandag tot en met vrijdag: 09:00 uur – 24:00 uur (laatste ronde: 23:30 uur);
• zaterdag en zondag: 09:00 uur – 20:00 uur (laatste ronde: 19:30 uur).

Tijdens competitie (voor- en najaar) gelden de volgende reguliere openingstijden:
• maandag tot en met vrijdag: 09:00 uur – 24:00 uur (laatste ronde: 23:30 uur);
• zaterdag en zondag: 09:00 uur – 22:00 uur (laatste ronde: 21:15 uur).

Tijdens toernooien: wordt per toernooi (per dag) afgesproken.
NB: van deze tijden kan vanwege weersomstandigheden en baanbezetting het barpersoneel (eventueel in overleg met de kantine coördinator of iemand van het bestuur) afwijken.

Graag jullie aandacht voor enkele punten:
• Neem niet teveel pauze tussen de wedstrijden door om uitlopen van de wedstrijden te voorkomen.
• Wanneer door omstandigheden blijkt dat ons clubhuis langer open moet blijven, zorg er dan voor dat onze buurtbewoners geen last van ons hebben; een volgende waarschuwing van de gemeente kan De Munnik in (financiële) problemen brengen.
• LTC de Munnik is een zeer gezellige tennisvereniging, waar een ieder naast het tennis zijn natje en droogje kan gebruiken. Ook het bestuur wil het voor alle leden dan ook zo gezellig mogelijk houden. Maar onze kantine is een sportkantine, waarvan de openingstijden direct aan tennisactiviteiten zijn gekoppeld.

Wij wensen jullie allen veel tennisplezier!

Namens het bestuur van LTC de Munnik,
Frank van der Neut, voorzitter