Munnikers op KNLTB Jeugd Masters 2018

Eind september deed een aantal jeugdleden mee aan de KNLTB Jeugd Masters Leiden 2018 in Sassenheim. Hardstikke leuk en ook best wel spannend natuurlijk! Onder de foto’s lees je de verslagen van Emma, Moos en Rosa.

KNLTB Jeugd Masters 2018 Links de winnaar Charilaine, midden Rosa en rechts Emma

Moos

Rosa Klumperman:

“In de week van 17-23 september deed ik mee aan het jeugd masters toernooi Leiden. Het toernooi was in Sassenheim en ik deed mee bij meisjes groen. Er deden zes meisjes mee in twee poules. De twee poulewedstrijden heb ik allebei redelijk makkelijk gewonnen. In de halve finale speelde ik tegen Diana. Ik was een beetje zenuwachtig, maar toen de wedstrijd begon niet meer. Rob kwam ook kijken bij de halve finale. De wedstrijd ging heel goed, maar in de tweede set werd het nog spannend. Ik stond eerst 2-3 achter maar kwam terug tot 5-3. Vanwege de verwachte regen op zondag moest ik de finale meteen op zaterdagavond spelen, maar ook toen speelden we uiteindelijk in de regen.

De finale speelde ik tegen Charilaine. Die wedstrijd was heel spannend en de eerste set won ik met 4-2. In de tweede set kreeg ik een matchpoint bij een stand van 3-2 en 40-40 (winnend punt!). Mijn bal stuiterde op de netband, maar viel toen naar mijn kant. Daardoor was het 3-3 en won zij de set uiteindelijk met 3-5. Toen moesten we een tiebreak spelen en die verloor ik met 2-7. Toch ben ik superblij met de tweede plek op het toernooi!!”

Moos van Donk:

“Ik heb meegedaan aan het Leids Masterstoernooi. Er waren twee poules. De eerste twee van de poules gingen naar de halve finales. Op zaterdag moest ik eerst de laatste poulewedstrijd nog spelen en meteen daarna de halve finale. Toen ik die had gewonnen wilde de wedstrijdleiding dat ik meteen de finale zou spelen maar omdat ik al 4 uur achter elkaar gespeeld had was de finale op zondag.

Ik speelde tegen Alec die eerste was geplaatst. Van hem had ik eerder al eens verloren. Toen ik 4-3 voor stond ging het regenen en werd de wedstrijd naar Dekker Warmond verplaatst. Ik wilde dat eigenlijk niet omdat ik dacht dat hij binnen beter zou spelen, maar het ging heel goed en ik won met 6-3, 6-3!  Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen, supergaaf!

Emma Nastase:

“Het was niet zo spannend behalve aan het einde! Ik heb er heel erg ervan genoten! De leukste en beste wedstrijd was de laatste, tegen Diana. Ik voelde me goed tijdens de wedstrijd. Toen ik de derde plek had gewonnen voelde ik me heel trots op mezelf!”